-
Analiza techniczna w przemyśle cukierniczym
Obtarcia, zadarcia okładek, przykurzenia, pieczątka pobiblioteczna.
,,Książka składa się z trzech części: organizacja laboratorium zakładowego; metody analityczne stosowane w laboratoriach przemysłu cukierniczego; oznaczenia analityczne surowców.''
-
Dziewiarstwo na drutach i aparatach
Celem książki jest dostarczenie materiału pozwalającego na opanowanie technologii dziania. Zawiera ściegi oraz wzory odzieży dla dzieci i dorosłych.
-
Fotografia barwna
Obtarcia, zarysowania, naddarcia obwoluty ( brakuje fragmentów), przykurzenia.
,,W książce są podane podstawy techniki fotografii barwnej, podstawy budowy barwnych materiałów światłoczułych i ich obróbki, korekcji barw oraz doboru właściwego materiału do obiektu zdjęciowego."
-
Przewodnik wędkarski po wodach województwa warszawskiego
Przewodnik po łowiskach na rzekach i innych akwenach wodnych na terenie województwa warszawskiego.
Zadarcia i zagniecenia okładek i rogów.
-
Technologia futrzarstwa
Obtarcia, zadarcia okładek, przykurzenia.
,,Książka omawia całokształt procesów technologicznych futrzarstwa i podaje praktyczne przepisy stosowane przy poszczególnych operacjach. Podręcznik dla Technikum Przemysłu Garbarskiego."